ЗА МЕН

P1060528.jpg
 
 

Здравейте! Аз съм Дени и живея в Берлин. Майка съм на 2 момичета – С., родена през септември 2015-та и М., родена през август 2017-та, а това е моят блог. Вероятно сега си казвате – о не, не и още една поредна блогърка. Разбирам ви, и аз точно това си мисля. И все пак реших да създам това място от една страна като хоби, от друга част като архив на това, което най-много обичам да правя – да готвя и ям! 

Какво ви очаква тук? Блогът е продължение на Инстаграм акаунта ми за семейни рецепти, тоест на първо място храна и предимно домашно приготвена. Не съм професионален готвач - “Дневникът на едно злоядо дете” беше създаден след като често публикувах в стори в личния си акаунт какво са яли децата ми и доста хора ме питаха за рецептите. Реших да направя отделно място, на което да публикувам храната директно с рецептата, от една страна, за да може всеки, който се интересува, по-лесно да достигне до нея, и от друга, за да спра да тормозя приятелите си в личния си акаунт с бебешки неща. Също така ми се искаше да покажа, че не е нужно бебе или малко дете да се храни с нишестени кремчета, предимно тестени изделия и храни с рафинирана захар и никак не отнема много време или усилие да се приготви вкусна, разнообразна и здравословна храна. С времето акаунтът еволюира и започна да се концентрира все повече върху храната като цяло и не толкова върху ястията за деца, до голяма степен и защото аз вече също спрях да ги деля - освен през първите месеци, не мисля, че след това храната за деца се различава чак толкова много от тази на възрастните. Инстаграм обаче е ограничен – когато търся рецепта за нещо, не го правя там, а в Гугъл, и съответно попадам на блогове и уебстраници. И освен това ми се иска и да отдам заслуженото място на рецептите и да мога подробно да обясня как точно се приготвя нещо или защо го давам на децата си. Освен домашно приготвената храна тук ще намира място и храна, която ядем навън или купуваме готова. Или обобщено – вкусна и здравословна храна във всякакви форми за цялото семейство.

Рецептите в блога са предимно авторски, а ако не са винаги споменавам (по възможност с линк) мястото, от което съм ги видяла или почерпила вдъхновение. Снимките в блога също са авторски. Не се интересувам от фотография и нямам DSLR фотоапарат и това си личи. Все пак ще се постарая да представя храната по възможно най-добрия начин, стискайте ми палци с времето да се науча да снимам една идея по-добре.

И тъй като понякога (рядко, но все пак се случва) правя и други неща, освен да мисля за храна, да приготвям храна или да ям храна, то тук ще намерят място и някои други теми, въртящи се около живота на една жена, която в частност е и майка, като пътуване (с деца), интересни места, книги и други разни детски и не толкова детски неща.

Надявам се, че ако четете тук, сте намерили нещо полезно или интересно в блога!

Дени