Еклери в Берлин - Canal

IMG_1501.jpg

Доста време гледах по снимки из Инстаграм страхотните еклери на Canal докато най-накрая успея да ги опитам. Проблемът е, че свършват доста бързо и няколкото пъти уикенда, когато отидохме до там, нямаше останали още в 16:00. Накрая ни препоръчаха да поръчаме онлайн с pick-up в избран от нас час и така еклерите на Canal се превърнаха в наша уикенд традиция.

Смея да кажа, че са едни от най-добрите еклери, които съм яла - леки, пълни с крем, страшно красиви, интересни вкусове. Предлагат се около 8-9 вкуса, като на място може да се купи още кафе и сладолед (не съм ги пробвала).

IMG_1071.jpg

Двата ми най-любими са St. Honore - ванилов крем и карамелен крем вътре, отгоре ванилов ганаш и малки choux, които са карамелизирани и прекрасно хрупкат, както и strawberry/yuzu, който е значително по-свеж юзу крем (юзу е хибрид между мандарина и лимон) и ягодов сос вътре, ванилов ганаш и пресни ягоди отгоре. Опитахме абсолютно всички видове и всъщност не мога да кажа, че има такива, които не ми харесват - не обичам шоколад и шоколадовият не е моят, но не мога да отрека, че е вкусен.

Препоръчвам ги с две ръце, ако сте в Берлин, минете задължително покрай една от двете локации, доколкото знам повече еклери има в тази на Linienstrasse, другата не е основната и са малко, там е по-скоро за сладолед.

IMG_1072.jpg

Става ли за деца?

Да, ако не обичат еклери, то поне обичат сладолед. Няма маси за сядане, еклерите са take-away.

Официална страница на Canal, където можете да видите меню и адреси и да поръчате - тук. Работното им време можете да намерите в Инстаграм акаунта им.

Нашата локация: Linienstrasse 54. Работното време към момента на писане на тази публикация е вторник до неделя 12:00-19:00. Понеделник почивен ден.

Другата локация: Rosenthaler Strasse 40, вътрешния двор, всеки ден от 12:00-19:00. Еклерите тук са по-малко (ако изобщо има), препоръчвам горната.