7 български бранда, които да подарите тази Коледа на деца и възрастни

Напоследък все по-често се опитвам да бягам от масовите марки, когато подарявам подарък по някакъв повод. Не, защото няма хубави и полезни неща и от масовите брандове, а просто, защото ми се иска подаръкът ми да се отличи и да знам, че получателят не го притежава. В последните 1-2 години открих няколко малки бранда (ако изобщо някои от тях мога да нарека така), към които винаги поглеждам, когато търся подарък. Изрично казвам, че тази публикация не е по никакъв начин спонсорирана, не са ми пращани продукти, това е просто искрено и лично мнение и препоръка. Надявам се, че може да бъде полезно!

Всички снимки в тази публикация са от официалните страници или Инстаграм профили на брандовете. Кликнете името на всеки бранд и линкът ще ви отведе до страниците им.

Drawings from mom by Gergana Boeva

Не е тайна, че с Гери сме близки, но всъщност съвсем обективно мисля, че нещата, които прави са страхотни и ги обожавам и съм ги купувала и подарявала на близки. Метеорологичната станция е чудесен, занимателен и образователен подарък за малки деца, а наред с нея, Гери има в магазина си и много други интересни продукти като плакат и карти “Живот в морето и океана”, горски плакат с числа, стикери и принтове за детската стая.

Kinderlist

Цвети от Kinderlist прави най-красивите букви от хартия за украса на стена! Бих казала, че са за деца, но всъщност познавам и възрастни, които биха се зарадвали на такава буква. Поръчах една за много скъп човек и мога само да кажа, че буквата е уникално красива! Цвета избирате сами, а Цвети е толкова мила и отзивчива, колкото и талантлива. За да поръчате буква, и пишете лично съобщение в Инстаграм.

Lodkata.com

За Лодката съм говорила и преди по повод плаката с азбуката в детската стая, който виждам все по-често и в други детски стаи и наистина е чуден подарък. Но освен него, в онлайн магазина на Лодката има и много други красоти. Любими са ми фигурките за театър със сенки и огромните плакати за оцветяване, но можете да намерите още карти с плодове, карти с емоциите и много други интересни нещица.

Borovini

Borovini е марка, от която още не съм поръчвала лично, но следя от известно време и обожавам идеята и продуктите им (Бележка - поръчах януари 2021 един тефтер за подарък и беше страхотен!). Предлагат ръчно направени тефтери с изключително стилна визия. Особено ме впечатли последният, който е направен от рециклирана бира – използват се малца и хмела, които остават след производството на бира, както и стари етикети и от така получения картон се изработват кориците за тефтерите. Според мен добър подарък не само за любители на тефтери, но и за любители на бира! За да поръчате, следвайте линка в биото им в Инстаграм.

Съкровищницата на Бриги

В Съкровищницата на Бриги има за всеки по нещо. Аз съм много голям фен на всички продукти в категорията “декорация” – чудни гирлянди от филц и вълна във формата на кактуси, топчета, динозаври или горски обитатели. В категорията “игри” пък има прекрасни кукли от филц и вълна за разиграване на театър например с любимите герои от “Грузулак”. И не на последно място разгледайте плетените шапки за малки и големи, а защо не и бижутата.

Mental Syndicate

Страхотен подарък за любители готвачи или бармани. Прекрасни престилки от деним и кожа, лично аз имам една от началото на годината и изработката е прекрасна, качеството много високо, удобна ми е и ме спасява от облаци брашно и летящи шоколади и други пръски храна. Освен престилките, в магазина може да откриете също раници, чанти и други аксесоари. Препоръчвам много да посетите лично магазина в София и да изпиете едно кафе там докато пазарувате, но може да поръчате и онлайн. Всички продукти могат да се персонализират с име или инициали!

Kitty Talks

Kitty Talks е проект на Ипси, която аз много много харесвам. Но съвсем извън личните ми симпатии към нея, картите са супер подарък, който аз лично получих миналата Коледа. Играли сме и с приятели и дори с майка ми, и въпреки че и се паднаха редица по-пикантни въпроси, всъщност много се забавлявахме. Картите са 100 на брой, разделени в 5 категории: любов, за самия теб, взаимоотношения, кариера, семейство. Отговорите помагат хем да се посмее човек, хем да научи нови неща за своите приятели или партньор. Ипси подготвя и втори вариант на картите, в който темата ще е интимни отношения и може би тези не са идеални за игра с родителите ви, но пък със сигурност ще са интересни. Kitty Talks 2 излизат на 1-ви декември. Изработката и дизайнът на картите и кутията също са безупречни.